USD / CHF Bullish Sentiment råder med långsiktiga amerikanska utsikter positiva

Av | juni 25, 2021

Handelsparet USD / CHF visade en stark utveckling för sent att stiga över den avgörande $ 0,92-markeringen. Det föll tillbaka till $ 0,9170-nivån i slutet av igår men totalt sett är indikatorerna fortsatt hausse. Även om USA: s arbetslöshetstal ökade högre än väntat, är de långsiktiga utsikterna för anställning fortfarande positiva

Handelsparet har varit i fortsatt uppgång senast där det steg till $ 0,92-nivån den 23 juni från ett lågt värde på $ 0,89 den 16 juni. Denna imponerande vinst kom på grund av starka amerikanska jobbdata samt Jerome Powells dovish uttalanden som lugnade handlare på möjliga inflationstoppar.

USD / CHF – Huvudfaktorer i Play

Bland de faktorer som spelas här är det faktum att Fed är en av få centralbanker med en tidsplan för att lämna sin penningpolitik. USA håller också på att anställa när arbetstillfällen fortsätter att öka och arbetslösheten minskar. Fed ser också på att avta sitt obligationsprogram, medan tillväxt och inflation ökar.

Fed: s dovishpolitik bör dock kunna hålla den senare väl under kontroll. Det finns också stigande förväntningar på en Fed-räntehöjning på kort sikt. Alla dessa faktorer kommer utan tvekan att vara positiva för handelsparet USD / CHF.

Slutsatser från EU-toppmötet – kommer de att påverka USD / CHF-paret

Dagens slutsatser från EU-toppmötet kommer sannolikt att fortsätta fokusera på en exitstrategi för Covid19. Även om Schweiz inte är i EU, handlar det till stor del med kontinenten. Det beror också på mycket av reseföretaget därifrån.

Om restriktioner fortsätter kommer detta troligen att dra negativa känslor på paret, även om det kan mildras av mer positiva nyheter från USA. Med den fortsatta framgången för vaccinationsprogrammet som har ökat avsevärt i EU kan CHF komma att bli starkare när fler handelsmöjligheter öppnas.

Prisprognos: Omprövning av 0,92 nivå möjlig

Även om USD / CHF-paret drog sig tillbaka något på marknaden nära, är de övergripande indikationerna fortsatt hausse. Ytterligare ett test på 0,92-nivån är möjligt, särskilt om USA: s ekonomiska data fortsätter att vara starka. Möjliga influenser inkluderar president Bidens kompromiss med den amerikanska senaten om infrastrukturplanen på 1 biljon dollar. Detta kan innebära en ytterligare förstärkning av dollarn.

På CHF-sidan är en ytterligare återupptagande av ekonomin och lindring av restriktioner också faktorer att tänka på.

Vill du handla valuta nu? Investera på eToro!

67% av detaljhandelns investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD: er med denna leverantör. Du bör överväga om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Få de 5 mest förutsägbara valutapar


Source link