Marknadsöversikt. Inflationstema spel förväntas fortsätta att överträffa

Av | juni 3, 2021

De största amerikanska aktieindexen har avslutat den första handelsdagen för juni månad på en mixbag eftersom den tidigare sessionens vinst på + 0,70% i S&P 500 har utplånats efter ett noggrant test på den senaste tidens heltidsnivå på 4 238 tryckt den 7 maj slutade det nästan oförändrat (-0,05%) vid 4 202. Å andra sidan steg Dow Jones Industrial Average och Russell 2000 med + 0,13% respektive + 1,14%.

På en positiv sida överträffade de konjunktur- / värdeaktierna igår, vilket framgår av de 11 S & P-sektorernas resultat; Energi + 3,93%, Material + 1,39%, Ekonomi + 0,66% medan informationsteknologi släpade med en förlust på -0,42%. Dessutom har internt på marknaden förblivit robusta, till exempel mer NYSE: s framåtgående aktier som överstiger sjunkande aktier betydligt med ett förhållande på 2,6 och ett förhållande på 1,83 i Nasdaq för dess framåtgående aktier jämfört med sjunkande aktier.

Sammantaget antyder gårdagens prestationer på den amerikanska aktiemarknaden och de största aktieindexen sannolikt inte en potentiell trendförändring av dess medelfristiga och stora uppåtgående fas utan snarare mer en fortsättning på reflektion / inflationstema som fortsätter att överträffa det tenderar att gynna cykliska / värdelager medan deflationsmottagare som innovativ teknik och ESG-relaterade aktier tar baksätet.

Dessutom har flera ekonomiska nyhetsflöden också förstärkt reflektion / inflationstema, en indikation på att den ekonomiska tillväxten visar gröna skott efter ett år av tröghet från Covid-19-krisen; OECD har uppgraderat sina globala tillväxtprognoser för 2021 och 2022 till 5,8% och 4,4% från 5,6% respektive 4,0%. OPEC +: s oljeministermöte har avslutats med en optimistisk vägledning om den globala efterfrågan på olja, eftersom den gradvisa återhämtningen av den ekonomiska tillväxten förblir intakt.

Över till valutamarknaden har US-dollarn förblivit mjuk då US-dollarindexet fortsätter att handla under sitt sjunkande 20-dagars glidande medelvärde, vilket fungerar som ett mellanliggande motstånd på 90,12-nivån trots en förbättrad 10-räntespread mellan statsobligationer mellan USA och dess motsvarigheter som de tyska gränserna under de senaste fyra sessionerna sedan 25 maj. Därför verkar den pågående svagheten i den amerikanska dollarn drivas av justeringar av aktieportföljens flöden snarare än en betydande ökning av inflationstrycket i USA som kan förändra Fed: s nuvarande dovishållning.


Source link