Marknadsöversikt. Europa stod inför högre öppet före flash-PMI

Av | juni 23, 2021

Gårsdagens börsmöte var en mycket mer ordnad affär, med en positiv finish för såväl Europa som USA: s marknader, som fick hjälp av en del dovish kommentarer från New York Federal Reserve president, John Williams. Hans ståndpunkt om avsmalnande och räntehöjningar står i kontrast till den mer hökaktiga tonen hos hans St Louis Fed-motsvarighet, James Bullard, och hjälpte Nasdaq att göra ett nytt rekordhögt, medan S&P 500 var tillbaka inom rörande avstånd från sin egen rekordhöga uppsättning förra veckan.

Vi har hört mycket om inflationsrisker under de senaste dagarna, och det är verkligen sant att det finns oro för hur övergående det kan vara, men gårdagens kommentarer från Williams visar att Fed också oroar sig för arbetsmarknaden och avsaknaden av en återhämtning i deltagandegraden, trots rekordvaka. Om Williams är orolig för detta är det osannolikt att han är den enda, vilket skulle föreslå att även om Bullard kanske vill avta tidigt, måste han övertyga en hel del andra, förutom Robert Kaplan från Dallas Fed, för att få hans önskan. Med tanke på den nuvarande humörmusiken från andra Fed-medlemmar ser det inte troligt ut.

Med marknaderna i USA som återhämtar sin jämvikt samt en positiv Asien-session, ser dagens European Open ut att bli positivt, med huvudfokus på de senaste uppgifterna om flash-inköpschefer (PMI) för juni. Med Bank of England som kommer att tillkännage sitt senaste politiska beslut i morgon och marknaderna fortfarande är i balans från förra veckans oväntade skift på Federal Reserves politiska tidslinje kommer ekonomiska data nu mer än någonsin att bli viktiga när marknaderna ser mot tidpunkten för en avsmalnande paring tillbaka av månatliga obligationsinköp. Dagens snabba PMI från Storbritannien, Frankrike och Tyskland kommer att ge ytterligare inblick i återupptagandet av de tre största ekonomierna i Europa.

I maj tog återupptagandet av den brittiska ekonomin ytterligare ett steg uppåt och byggde på motståndskraften i aprilantalet, då optimismen steg över en ekonomisk återhämtning under andra kvartalet som fortsätter att få dragkraft. PMI: s sammansatta PMI slog rekordhögt, tillsammans med betalda priser, vilket visade att medan priserna ser lite på den heta sidan, fungerar de för närvarande inte som en broms på “återupptagande handeln”. Tillverkningssektorn verkar ha varit ledande för denna återhämtning, men som den senaste tidens industriella produktions- och tillverkningsdata för april från ONS visade, betyder ett anständigt PMI-nummer inte alltid en positiv ekonomisk aktivitet, med nedgångar i båda avläsningarna från dessa officiella nummer.

PMI: erna för majstjänsterna målade också en robust bild med serviceaktiviteten som nådde en 24-årig topp på 62,9, medan tillverkningen steg till 65,6, ett rekordhögt. Förenade kungarikets företag rapporterade en högre efterfrågan på både varor och tjänster, vilket i sin tur upplevde en viss kostnadskraftsinflation, medan arbetsmarknaden också såg stark ut, och företagen uppmuntrades att anta extra personal i en takt som inte ses i över tre år. och ett halvt år. Sammantaget var optimismen hög, med den enda frågan om det vi ser är hållbart eller inte.

Dagens juni-siffror kommer sannolikt att vara lika positiva, men med utvidgningen av vissa begränsningar till juli kan vi förvänta oss lite avmattning efter de imponerande avläsningarna från maj. Förväntningarna är att tillverkningen ska glida tillbaka till 64 och tjänster till 62,8, men uppmärksamhet bör ägnas priser som betalas för tecken på ytterligare inflationsgenomgång.

När vi går vidare till Frankrike och Tyskland ser vi också förbättringar här, särskilt när det gäller PMI-tjänster, även om bilden är fläckigare. Tillverkningen fortsätter att skilja sig, med både Tyskland och Frankrike som bibehöll den senaste tidens motståndskraft i maj, med endast en blygsam mjukning till 64,4, även om Frankrike steg till 59,4. Tjänsterna är fortfarande mycket eftersläpta, och även om det har gjorts försök att återöppna vissa delar av deras ekonomi, fortsätter de höga smittnivåerna fortfarande att fungera som ett drag. Lyckligtvis börjar vaccinationsprogrammet, särskilt i Tyskland, få dragkraft och det hjälpte den ekonomiska aktiviteten att förbättras i maj till 52,8, en trend som förväntas fortsätta i juni med en ökning till 55,7. På samma sätt i Frankrike, efter en svag april, var det en anständig återgång till 56,6 i maj, och denna trend förväntas fortsätta i juni med en ökning till 59,5.

EUR / USD – konsoliderar över 1,1850-området, som om det upprätthålls kan se en flyttning tillbaka till 200-dagars MA. Vi verkade få en nyckeldagsvändning på måndag med en återkomst till 1.2000-området en tydlig möjlighet. Under 1.1840 föreslås en flyttning till 1.1704-nivån.

GBP / USD – Måndagens rebound från 1.3790-området ser ut som en omvänd nyckeldag, vilket tyder på potentialen för en rebound till 1.4000-området initialt, liksom 1.4080-området. En paus under 1,3780 antyder potentialen för en flyttning tillbaka till mars och april på 1.3670.

EUR / GBP – ser för närvarande lite mjukt ut men håller fortfarande över stöd vid 0,8540 / 50-området, med motstånd på toppen av de senaste dagarna på 0,8600. En paus under 0,8540 / 50 öppnar de senaste nedgångarna vid 0,8480.

USD / JPY – återhämtade sig från trendlinjestödet på 109,70 på måndagen, men måste gå över 110,80 för att upprätthålla momentum uppåt. Ett steg under trendlinjestödet nu vid 109.70 öppnar ett steg tillbaka mot 108.60-området vid ett avbrott under 109.20.


Source link