Marknadsöversikt. Europa satte paus efter gårdagens nedgångar

Av | juli 20, 2021

De globala marknaderna sjönk i ett hav av rött igår, dunkad av oro för att stigande virusfall skulle leda till en avmattning i den globala återhämtningsberättelsen.

Det var inte bara en lokal försäljning, alla större index blev klumpade, liksom råvaror, med FTSE100 som publicerade sitt största en-dags-höst sedan maj och stängdes på ett tre månaders lägsta. Tyska DAX gick inte mycket bättre och sjönk till en tvåmånadersnivå mindre än en vecka efter att ha lagt ett nytt rekordhöjd.

De amerikanska marknaderna föll också kraftigt med Dow som sämre fall sedan förra oktober, medan S & P500 och Nasdaq också slutade dagen lägre.

De amerikanska obligationsmarknaderna, som hade blinkat varningsskyltar i flera veckor i form av långsamt sjunkande räntor, såg plötsligt betydande inflöden och pressade räntorna ännu lägre, vilket sände USA: s 10-åriga ränta under 1,2% för första gången sedan februari, oljepriserna sjönk under 70 dollar per fat för första gången sedan maj.

Den amerikanska dollarn såg också anständiga vinster med det amerikanska dollarindexet som nådde en högst tre månader, eftersom pengar flödade ut ur aktier till greenback och amerikanska statsobligationer.

Pundet såg också kraftiga fall och sjönk till de lägsta nivåerna gentemot US-dollarn sedan mitten av april på grund av oro för att återupptagandet av ekonomin mycket väl kan orsaka fler problem än väntat. Ökningen av ärenden kan också få vissa att försämra utsikterna till en åtstramning av politiken på kort till medellång sikt om de störningar som för närvarande upplevs i vissa delar av ekonomin blir värre.

I går utvidgade premiärministern listan över sektorer där anställda kunde undantas från de normala reglerna för självisolering i ett försök att lindra bekymmerna om brist på personal i vissa branscher som anses kritiska, inklusive människor som arbetar med mat, vatten och elförsörjning, i hopp om att detta skulle lindra det värsta av eventuella störningar.

Den kraftiga ökningen av virusfall i Förenade kungariket har fått USA att sätta Förenade kungariket på sin lista över resor, vilket ger ett slag mot hopp om att en transatlantisk resekorridor snart skulle öppnas.

Så länge i år hade den övergripande oro för investerare varit att den globala ekonomin skulle kunna vara mottaglig för överhettning, eftersom reflationshandeln tog fart. Nu är oron att tillväxten kan ha nått sin topp medan priserna fortsätter att stiga om än på en avtagande basis, vilket väcker oro för stagflation.

När vi ser fram emot dagens europeiska öppet är förväntningarna på en oförändrad start, även när marknaderna i Asien såg en annan negativ session, eftersom investerare väger upp möjligheten att vi ser ytterligare svaghet när marknaderna omprövar om det är så bra som det blir, när det handlar om den globala återhämtningsberättelsen, eller om vägen ut sannolikt kommer att vara mycket längre än man trodde vara fallet tillbaka i mars, då optimismen förmodligen var som högst.

EURUSD – har lyckats hålla sig över 1.1760-nivån, men returen har varit ljummet. Vi måste gå igenom 1.1880-nivån för att signalera en flyttning till 1.1975-området. Ett steg under 1.1750 öppnar igen lägsta mars vid 1.1700.

GBPUSD – sjönk under aprillågnivån vid 1.3670 och 200-dagars MA, med det hausseartade fallet som nu ser skakigt ut. Vi måste gå tillbaka över 1,3800-nivån för att stabilisera oss, eller riskera en djupare rörelse mot 1.3570.

EURGBP – pressas tillbaka till 0,8640-området och öppnar utsikterna för ytterligare vinster mot 0,8700, om vi bryter över 0,8650. Medan vi var under 0,8640 kunde vi glida tillbaka till 0,8580-området på kort sikt.

USDJPY – föll hela vägen tillbaka till 109.00-området där vi har molnstöd. Ett fall fram till 109.00 öppnar utsikterna för en rörelse mot 108.20. Vi måste trycka tillbaka till 109,70 för att stabilisera oss.


Source link